Pregled korpe

Paloma Picasso women edp

8.770,00 RSD

Gornje note su Karanfil, Korijander, Ruža, Angelika, Neroli, Bergamot i limun; srednje note su pačuli, Zumbul, jasmin, Ylang-Ylang i Mimoza (Acacia); bazne note su hrastova mahovina, cibetka, Kastoreum, vetiver, Sandalovo drvo, Amber i mošus.

Clear
Šifra proizvoda: 3349666010532-1 Kategorije: , Oznake: , ,

Opis

Istoimeni parfem Palome Picasso, kćerke velikog slikara, je svojevrsni mirisni portret Palome. Odmalena je bila upoznata sa parfimerskim zanatom, jer je njena baka po majčinoj liniji bila parfimer, a geni njenog genialnog oca su došli do izražaja u njenom zanimanju modnog dizajnera. Paloma Picasso je takođe kreirala juvelirski nakit za Tiffany and Co i Yves Saint Laurent-a, a svoj prvi miris je napravila 1984. Sve do tada je njen omiljeni parfem je bio Chanel No 5, zato nije slučajno da su u njen parfem uključeni aldehidi. Crvena boja je njena omiljena boja, a crna boja simboliše snagu.

Parfem je elegantni cvetni chypre mediteranskog temperamenta, ali zahvaljujući izuzetnoj složenosti kompozicije, na početku se teško prodavao i Paloma se čak bojala da će finansijski menadžeri promjeniti formulu, srećom se to nije desilo.
Parfem otvaraju sveže začinske note korijandera, angelike i karanfilića. Nota aldehida se provlači kroz cvetne note ylang-ylanga, jasmina i zumbula. Drvene note pačulija, sandalovine, mahovine i duvana harmonišu sa senzualnim životinjskim akordom kastoreuma, cibetke i mošusa.
Parfem reklamiše sama Paloma Picasso.